☏ 063.84.21.280 ☏ 063.872.00.51  info@matrinacosmetics.com

Žene… Kako bi svet bio dosadan bez nas! Mi smo oličenje hrabrosti, snage i izdržljivosti. Bezuslovne ljubavi. Lepote, zavodljivosti i strasti. Ponekad smo uplašene. Tužne i plačljive. Nervozne. Dobro, češće nervozne. Ali, uopšte nije lako biti žena! Kako uvek biti na visini zadatka i odgovoriti na sve obaveze? Vođenje domaćinstva, sređivanje stana, kupovina, spremanje ručka, briga oko dece, vrtić, škola, organizacija rođendana i proslava, posao… Žena mora izdvojiti neki trenutak za sebe u toku dana. Makar pola sata. Sat vremena bi bilo idealno. Da sa sebe spere sve naslage nakupljene tokom dana, sve terete sopstvenih misli, „začine“ roditelja, supruga, prijatelja, kolega, dece… Sva očekivanja koja je ispunila, ili nije. I da bude nesavršena. Lepa u svojoj nesavršenosti. Posvećena samo sebi. U oblacima mašte i sanjarenja, nedokučiva i jedinstvena, samo svoja. Žena!

A, ko će bolje razumeti ženu od druge žene? Zato, na oblacima mašte i sanjarenja, koristeći mapu Ljubavi i putokaze Sreće, „doplovite“ do stanice daleko poznate kao „Matrinin kutak“. Skrenite stazom Podrške, obeleženom kao „Eh, mi žene…“ Dobrodošle u naš mali zajednički raj! Kreativan i mirišljav, šaren i zanosan! Uhvatite dah i pratite znakove obeležene brojevima!

1. Opustite se! Na trenutak zaboravite sve brige i probleme koji vas muče. Duboko udahnite i izdahnite. Okružite se ambijentom koji vam prija, uz piće koje vas razgaljuje i muziku koja vas inspiriše, pogledajte dobar film, pročitajte knjigu, slikajte, radite lagane vežbe, meditaciju, pilates, potopite se u kadu, šetajte, idite na masažu… Priuštite sebi ono što vam najviše prija, što će vas preplaviti osećajem zadovoljstva i sreće. Osećajem da vredite, da ste snažne i jake, da možete sve što poželite. Hmmmmm… To može, ponekad, u posebno stresnim situacijama kojima smo mi žene izložene, biti i šoping! Kažu da žene koje troše više, duže žive. A da su naši partneri zbog toga posebno srećni. 😉

2. Naoružajte se osmehom! I kada mislite da vam ne ide onako kako želite, kada ste iscrpljene i umorne, kada vam ponestaje snage, ne zaboravite osmeh: „Ja nisam luzer, o naprotiv, meni je osmeh lajtmotiv…“ Pronađite tračak nade i ne očajavajte. Krenite u nove pobede, nasmejane. Žene su tada najlepše: zavodljive, snažne, jake, sposobne da reše sve izazove i omekšaju i najtvrđa srca. Verujte sebi i svom instinktu, volite i poštujte sebe, ne poredite se sa drugima, jer nijedno iskustvo nije isto. Mi nismo iste. Što je sasvim u redu. To nam je u genima. 😉 A, ako slučajno u nečemu i pogrešimo, i to je u redu. Jer, ljubav sve pobeđuje, greške su relativne, a „jutro će promeniti sve…“

3. Uvedite zdrave navike! Ne oklevajte pri donošenju ove odluke. Nijednog trenutka! Preuzmite odgovornost za svoje zdravlje i zdravlje svoje porodice! Jer, mi smo snaga i stub. Neka se na vašoj trpezi nađe zdrava, organska hrana, što više svežeg voća i povrća, riba, pileće meso, orašasti plodovi, mlečni proizvodi sa manjim procentom masnoća. Izbacite masnu i začinjenu hranu, slatkiše, gazirane sokove i mesne prerađevine. To dodatno „osnažite i začinite“ treningom i vežbama. Ako je moguće, u prirodi. I hidrirajte se! Pijte što više vode – 1 l vode, 1 l razblaženog čaja, 1 l detoks vode (jedan citrus na litar vode). To je najzdravije gorivo za organizam. Ne kafa, ne gazirani i energetski napici! Smanjićete umor i iscrpljenost, poboljšaćete koncentraciju, pojačati fizičke i mentalne snage. Sve ovo vam deluje teško? Nije. Samo je pitanje volje. Izbor je uvek samo naš. A dobijate mnogo! (https://www.instagram.com/ananas_maracuja/, Ana Nedeljković, spec.nutricionista – dijetetičar)

4. Odaberite pravo sredstvo za ličnu higijenu! Ne idite linijom manjeg otpora, jer je na tržištu sve dostupno. Pravo pitanje jeste: koliko je zdravo i bezbedno? Da li je dobro za nas i našu kožu, naše zdravlje? Iskrena preporuka su ručno rađeni sapuni. Ali, ne svi na koje naiđete. Samo oni koji su prošli kroz ruke pravih majstora! Koji imaju znanje i ništa ne rade „otprilike“, jer to „otprilike“, doterano i zakamuflirano, zna da prođe. Nažalost. A koža trpi. Ne nasedajte na to. I ne izgrađujte mišljenje na takvim proizvodima. Zato ste ovde na pravom mestu, u sigurnim rukama dva diplomirana inženjera farmaceutske tehnologije. Nemojte da vas ovaj naziv uplaši. 😉 Slobodno pitajte sve što poželite, i dobićete odgovore koje tražite. Uvek! A pre svega čistu, zdravu i lepu kožu! Ne samo vi, nego cela vaša porodica. (https://matrinacosmetics.com/kategorija/licna-higijena/)

5. Negujte se! Negujte lice, usne, područje oko očiju, vrat, kosu, celo telo! Bez izgovora! Svakodnevno! Jer, negovana žena je i lepa žena! Odaberite proizvod prema svom tipu kože i prema nameni, bez štetnih i agresivnih sastojaka, baziran na prirodnim i bezbednim sastojcima. Koristite kozmetiku čiji je sastav jasno naznačen na ambalaži i pogledajte pažljivo sastojke. To će vam omogućiti da ne kupujete „brend“, „ime“, nego kvalitetnu kozmetiku sa velikim brojem i visokim procentom aktivnih sastojaka, posle čije će upotrebe vaša koža biti preporođena. Zato, pažljivo čitajte deklaracije na proizvodima. Ako se dobro ne snalazite sa svim tim nazivima, samo „doplovite“ do Matrininog kutka i sve ćemo vam detaljno razjasniti. (https://matrinacosmetics.com/kategorija/nega/)

Jer, žene treba da pružaju podršku jedna drugoj, da međusobno razmenjuju iskustva i savete. Nesebično, s ljubavlju i osmehom. A ovde ćete sve to pronaći. Dozu ljubavi, osmeha, zdrave higijene, prirodne i vrhunske nege… Bezrezervne podrške i prenošenja znanja. Svaki dan, svaki mesec i svaku godinu! I sve to ćemo samo umnožavati! Jer, mi se nalazimo na mapi Ljubavi, u zemlji Sreće, i uvek hodamo stazama Podrške!;-) Zato smo nasmejane, negovane, zdrave i lepe. U oblacima mašte i sanjarenja. Nedokučive i jedinstvene, samo svoje.

Šifra „Matrinin kutak“ 😉