☏ 063.84.21.280 ☏ 063.872.00.51  info@matrinacosmetics.com

Da li znate da je zagađenje vazduha u prostoriji koja je čišćenja hemijskim preparatima skoro 100 puta veće nego zagađenje u najprometnijoj ulici u gradu? Svi znamo da prilikom upotrebe industrijskih preparata za održavanje higijene doma moramo nositi rukavice, maske, izbegavati udisanje i polivanje takvih preparata po koži i jako voditi računa da budu van domašaja dece.
Šta je za njih karakteristično i zašto je poželjno zameniti ih prirodnim i bezbednijim proizvodima?  Oni sadrže toksične i karcinogene sastojke koji su veoma opasni po naše zdravlje i životnu sredinu.  Mogu izazvati alergije, iritirati respiratorni sistem, dovesti do razdraženosti i nesanice, poremetiti rad hormona, izazvati opekotine, taložiti se u organima… Svakim “povlačenjem” vode prilikom njihove upotrebe flora i fauna bivaju sve više uništene. Veliki problem predstavlja i gomilanje otpada jer je njihova ambalaža uglavnom od plastike.

U želji da sebe i svoje najbliže zaštitimo od svega navedenog, a ujedno damo i svoj mali doprinos očuvanju naše planete Zemlje, počele smo da organski uzgajamo prirodni sunđer (lufu) i formulisale smo SUPER sapun i EKO prašak za veš.
Oni su potpuno prirodna, ekološka sredstva za odrzavanje higijene doma.

Za šta ih sve možete koristiti?

Super sapun možete koristiti za pranje sudova, ribanje šporeta u kuhinji, sudopere, održavanje sanitarija u kupatilu… Odličan je za skidanje fleka sa odeće, tepiha, zavesa, prekrivača…

Napomena: Sapun možete poručiti i bez ambalaže (kutije). Za efikasnije dejstvo koristite ga zajedno sa lufom.

Lufa pospešuje proces pranja i čišćenja, a odlična je i za održavanje lične higijene, masažu i piling tela. (odlična je zamena veštačkim sunđerima)

Eko prašak možete koristiti za ručno i mašinsko pranje veša. Odlično pere beli i šareni veš, a koristi se u malim količinama i dugo traje. Idealan je za pranje odeća bebe i dece kao i za pranje odeće osoba sklonih kožnim oboljenjima  i alergijama.

Šta je za njih karakteristično i zašto su oni pravi izbor za održavanje higijene doma?

☺ Bez opasnih su isparenja, toksičnih i karcinogenih sastojaka;
☺ Ne sadrže boje, mirise, sintetske detergente, optičke izbeljivače, fosfate…;
☺ Potpuno su neškodljivi i biorazgradivi, veganski proizvodi.

I zato, ukoliko još uvek niste, okrenite novi list! Birajte prirodno, umesto agresivnog, opasnog i štetnog. Dajmo zajedno svoj mali doprinos očuvanju našeg zdravlja i planete Zemlje.

Vaša Matrina