☏ 063.84.21.280 ☏ 063.872.00.51  info@matrinacosmetics.com

Da li znate da se jedno stopalo sastoji od 26 kostiju, 16 mišića, preko 100 ligamenata i mnoštva nerava? Stopala su naš oslonac, pokretač i snaga, ali i odraz ženstvenosti i pravilne nege. Sa njima trebamo postupati pažljivo i strpljivo, pravilno ih i redovno negovati. Jer, koža na stopalima je veoma čvrsta, rožnati sloj se brzo isušuje i puca, a usled prekomernog i stalnog pritiska i zadebljava.

Kako stopala pravilno negovati i rešiti se suve i ispucale kože na njima? Kako da učinite da uvek budu spremna za prolećne i letnje šetnje?

Preporučujemo da uvek krenete od pilinga stopala, kojim ćete kožu najpre dobro očistiti, otkloniti sa nje izumrle ćelije, eliminisati toksine, ali i omekšati je i mineralizovati.

Na koji način uraditi piling stopala?

Par kašičica Pure Mineral Complex soli sipati u kadu ili prenosivu kadicu napunjenu toplom vodom i ostaviti 20-tak minuta. Nakon toga otkloniti mrtve ćelije kože prirodnim sunđerom, lufom. Lufa će ujedno podstaći i bolju cirkulaciju i disanje kože, kao i bolju apsorpciju sastojaka kreme. Koža na stopalima će nakon pilinga postati nežna i meka, mineralizovana, a ujedno ćete stopala na ovaj način opustiti i odmoriti, a i ublažiti grčeve i bol u mišićima.

Preporučujemo da piling stopala radite bar jednom nedeljno, a po potrebi i više puta.

Na tako pripremljenu kožu stopala, neophodno je naneti kremu sa ureom koja će je dubinski ishraniti, negovati i zaštititi.

Urea je izuzetan vlažeći agens koji smanjuje transepidermalni gubitak vode i značajno smanjuje suvoću i hrapavost kože, omekšava i sanira žuljeve i zadebljanja na stopalima. U našoj kremi za stopala se nalazi u visokoj koncentraciji (10%). Pored uree, krema sadrži i ulja makadamije, nevena, kokosa i ricinusa koji će prodreti u dublje slojeve kože, snadbeti je mnoštvom nutrijenata i podstaći regeneraciju. CO2 ekstrakt nevena obnoviće kožu koja je oštećena i podstaći epitelizaciju, a mentol će stopala blago rashladiti i osvežiti.

Preporučujemo da kremu sa ureom koristite svakodnevno.

Primenjujući date savete, koža na stopalima će vam zablistati, postati savršeno mekana i nežna. Bićete uvek spremni za prolećne i letnje šetnje. 😉

Pure Mineral Complex soli, lufa i krema za stopala su dobitna kombinacija!

Vaša Matrina