☏ 063.84.21.280 ☏ 063.872.00.51  info@matrinacosmetics.com

Predstavljamo vam njegovo veličanstvo – avokado! Pravog prijatelja ženske i muške lepote!  Magičnu tropsku voćku koja već duži period u svim eminentnim časopisima održava status supermoćne namirnice. One koja poboljšava zdravlje i vitalnost, čini kožu lepom i nežnom, poboljšava ten…

Pa hajde da je malo bolje upoznamo. Avokado (lat. Persea gratissima) potiče iz prašuma srednje i severne Amerike. Davno su ga kultivisala drevna meksička plemena, Maje, a potom i Asteci, koji su mu dali  ime “maslac iz šume”. Poznat je još pod imenom “aligator kruška” ili “puter kruška”, što upućuje na njegov oblik i grubu površinu kore.  Neobičnog je ukusa (ni slatkog ni slanog), kremaste teksture i zelene boje.
Jedna je od najzdravijih namirnica na svetu, zovu ga još i super-hrana. Snadbeva organizam omega masnim kiselinama, obiljem vitamina (E, A, C, D, B), minerala, esencijalnih aminokiselinama, vlakana… Avokado pozitivno utiče na krvne sudove, pomaže u sprečavanju nastanka srčanih oboljenja i reguliše krvni pritisak. Smanjuje novo holesterola i triglicerida, doprinosi bržem i boljem pamćenju. Pomaže kod lošeg zadaha. Sadrži karotenoid lutein tako da je veoma dobar za zdravlje očiju i poboljšanje vida. A zašto je toliko cenjen u kozmetici? 

→ izvrsno omekšava i vlaži kožu, sprečava isušivanje;
→ usporava starenje kože, vraća joj mekoću, vitalnost i elastičnost;
→ ima svojstvo apsorpcije UV zraka, smanjuje opekotine i pege nastale od Sunca;
→ smiruje upalne procese kože, crvenilo, perutanje,  svrab, psorijazu i dermatitis;
→ jača nokte, sprečava njihovo pucanje i lomljenje, čini ih zdravim i otpornim na infekcije.

Naša topla preporuka je da, ukoliko već niste, avokado uvrstite u svoju ishranu, a naravno i u redovnu rutinu nege kože i noktiju. Mi smo ovaj magični dar prirode, kao pravi znalci, samo za vas, “utkali” u naše proizvode:

1. Sapun sa suvu kožu, sa visokim sadržajem avokado butera;

2. Univerzalni balzam za ispucale usne, nokte, zanoktice i laktove, sa uljem avokada;

3. Body butter cotton – buter / puter za telo, sa buterom i uljem avokada.

Vaša Matrina