☏ 063.84.21.280 ☏ 063.872.00.51  info@matrinacosmetics.com

Koža je najveći organ našeg tela. Možemo reći i jedan od najvažnijih, jer nas štiti od spoljašnjih uticaja (UV zraka, infekcija, mehaničkih povreda…), učestvuje u termoregulaciji, razmeni materija, primanju spoljašnih nadražaja, produkciji vitamina D, folata…

Kada govorimo o koži, jedan od najčešćih problema sa kojim se većina ljudi, a i dece suočava, je njena isušenost. Uzroci mogu biti brojni: agresivna sredstva za održavanje lične higijene, vetar, hladnoća, visoke temperature, UV zračenje, nedostatak vlage, loša ishrana, stres… Kada koža postane suva, ona počinje da se peruta, zateže i svrbi, crveni, gruba je i hrapava, a nekada i bolna i ispucala. Takva koža gubi sposobnost svog pravilnog funkcionisanja – postaje osetljivija, sa većim rizikom za nastanak infekcija, prevremeno starenje, kao i oštećenje od UV zraka. Suva koža se može javiti na svim delovima tela, a posebno na rukama, laktovima, kolenima, petama.

Šta preduzeti? Kako se rešiti suve kože na telu?

KORAK 1. Umesto agresivnih industrijskih kupki, koje često mogu izazvati iritacije, crvenilo i svrab kože, jer u sebi sadrže sintetske detergente, (SLS, SLES) preporučujemo kupanje ručno rađenim sapunom koji je posebno formulisan za ovaj tip kože.

Izrađen je od najkvalitetnijih biljnih ulja (maslinovog, kokosovog, ricinusovog) sa visokim sadržajem kakao butera i mirisnom notom pomorandže, cimeta i anisa. Posebno je i pažljivo formulisan da spreči perutanje i svrab kože, ukloni kožne nepavilnosti i učini kožu besprekorno čistom, zdravom i nežnom. Tome dodatno doprinosi i sačuvani glicerol u njemu, koji se prilikom proizvodnje industrijskih sapuna uglavnom odvaja od sapunske mase. Napomena: izbegavajte predugo kupanje i kupanje vodom koja je previše topla.

KORAK 2. Nakon kupanja sapunom, redovno kožu ishranjujte buterom za telo, koji će je snadbeti obiljem masnih kiselina, vitamina, minerala i antioksidanasa. Matrina buter orange je baš takva riznica nutrijenata. Potpuno je prirodan, na bazi ši i kakao butera, ulja jojobe i pšeničnih klica, obogaćen vitaminom E. Pružiće vašoj koži izuzetno bogatu i kvalitetnu dubinsku ishranu i negu. smiriti upalne procese, perutanje, iritaciju i crvenilo i učiniti je baršunasto mekom i nežnom.

Poboljšaće elastičnost kože i njen tonus, usporiti starenje.
Napomena: Body butter orange možete koristiti i za ublažavanje strija, a i za tretman kože nakon izlaganja suncu i solarijumu. Štiti od fotostarenja i omogućava duže zadržavanje preplanulog tena.

Redovnom upotrebom uverićete se veoma brzo da je ovo prava dobitna kombinacija koja će vam pomoći da se rešite suve kože. Potpuno je prirodna i bezbedna, a ono što je posebno važno je da je namenjena kako odraslima, tako i deci i trudnicama.

Probajte i uverićete se. Uz Matrinine sapune i butere, reći ćete zauvek zbogom suvoj koži.