☏ 063.84.21.280 ☏ 063.872.00.51  info@matrinacosmetics.com

Budim je zbog Sunca koje objašnjava sebe biljkama…“ Kakav opis fotosinteze! Ne znam da li više volim biljke ili dobre pesnike. 🙂 Čista umetnost i lepota! Da li znate kakve nesvakidašnje biljke krije priroda? Ovog puta zadržaću se baš na takvim: neobičnim, egzotičnim, jarkih boja i neobičnih oblika. Jedinstvenim i originalnim! Pa, hajde da uživamo i da dodamo „svetu malo boje“!

Orhideja balerinazar nije preslatka? Vidite li tu ljupkost, tu gracioznost jednog cveta? Savršeno! Pleše… Pardon… 🙂 Raste u Australiji i vodi svoju borbu za opstanak protiv kengura i zečeva. Pružimo joj podršku, makar i na ovaj način.

Vruće usne… Ne, ovo nije fotomontaža. I ovo nisu usne Anđeline Džoli. 🙂 Ovo je voštani listić, koji je modifikovan i pretvoren u cvet jarko crvene boje, oblika napućenih ženskih usana. Mmmm, zavodljivo… Biljke i te kako umeju da budu strastvene! Cmok!

Orhideja povijene bebemale, slatke, neodoljive bebe! Bude nežnost i mir. Ne možete da skinete pogled sa njih. Odomaćile su se na Andima, a ovo je jedna, verovatno najlepša, faza u njihovom otvaranju.

Hristov venac – Veliičanstvenog izgleda i nestvarno lepih cvetova! Zovu je još i cvet strasti, a češće cvet stradanja ili Isusova kruna, zbog njene neobične simbolike. Naime, španski misionari su u broju njenih latica, listića i semenki tučka pronalazili simbolične brojeve Isusovog stradanja.

Cvet od žadaFLOR DE JADE… Njegova tirkizna boja prosto oduzima dah! Cvetovi svetle u mraku kao da su fluorescentni, a na Suncu kao da su od žada. Ako ikada budete išli na Filipine, gde ovaj cvet izvorno raste, ne zaboravite da ponesete pelcer!

Orhideja nag čovek? Ijuuu… Nudisti među biljkama! 😉 Napravite prostora da prođu i skrenite pogled na šeširiće… Ili na oči… Jer, oči su ogledalo duše. 🙂

Lufa mmm, slatka sunđerasta tikvica… 😉 Zapravo, biljka sunđer! Smatra se da je poreklom iz Afrike ili Azije, a može se uspešno gajiti i u našim krajevima. U potpunosti može zameniti industrijski sunđer, a pravi je hit među ljubiteljima ekologije. (Mi ovu damusami organski uzgajamo → )

I? Kakvi su utisci? Imate li svog favorita u ovom kratkom, ali slatkom izboru? Pišite nam, da podelimo utiske. Do sledećeg javljanja, egzotičan i ekološki pozdrav iz Matrininog kutka! I, ne zaboravite pelcer!