☏ 063.84.21.280 ☏ 063.872.00.51  info@matrinacosmetics.com

Zamislite da možemo putovati kroz vreme? Gde bismo najpre otišli? Hm… Verovatno bi se dosta nas uputilo u plodnu dolinu Nila da vidi čuvene piramide, upozna faraone, moćnu vladarku Nefertiti, Cezarovu ljubavnicu, lepoticu Kleopatru i spozna drevne tajne pravljenja sapuna, mirisa, parfema, losiona, pomada… Možda se i okupa u posebno pripremljenoj smesi magarećeg mleka, ulja i najdivnijih mirisnih esencija! Jer, ova drevna civilizacija i danas budi veliku znatiželju i pažnju.

Zaronimo nakratko u njihove odaje…

Redovno održavanje lične higijene se podrazumevalo. Najveću uvredu za ovaj narod predstavljao je neprijatan miris. Da bi se toga rešili, osmislili su izuzetno dobre parfeme, mirisna ulja i losione; no uvidevši ubrzo da to nije bilo dovoljno, osmisli su i prve sapune. Pravili su ih od biljnih ulja i pepela, a koristili su ih na prvom mestu za održavanje lične higijene, jer sebi nisu dopuštali da se pred ljudima i bogovima pojavljuju neokupani. Pored toga, koristili su sapune za tretman kožnih oboljenja i rana, pranje posuđa i odeće.

A sada, brzinom svetlosti, zaplovimo u neke nove vremenske dimenzije.

Zaronimo u Matrinine odaje iza kojih, milenijumima nakon Starih Egipćana, dve mlade ambiciozne dame u radionici svojih snova prave dobre, stare sapune. I ponosno ističu koliko su oni važni i korisni u našem svakodnevnom životu.

Zašto su Matrina ručno rađeni sapuni pravi izbor za vašu kožu?

• zato što su napravljeni od najkvalitetnijih biljnih ulja (maslinovog, kokosovog, ricinusovog) i butera (kakao, avokado, badem, makadamija, šea)
• formulisani su za različite tipove i stanja kože;
• ne sadrže sintetske detergente (SLS, SLES) i punioce koji se nalaze u industrijskim sapunima, a koji mogu iritirati kožu i dovesti do svraba i crvenila;
• njihovom redovnom upotrebom smanjićete ili potpuno ukloniti promene na koži koje vas muče (guščja koža, ekcem, psorijaza, bubuljice, akne…);
• njihov visok pH ometa razmnožavanje mikroorganizama na koži i čini ih izuzetno efikasnim u borbi protiv bakterija i virusa. Pri tome se prirodni balans kože ne narušava, jer je vreme zadržavanja sapuna na koži kratko. Zanimljivo je napomenuti da je pH vrednost Matrininih sapuna ista kao pH vrednost morske vode;
• mogu ih koristiti svi, i deca i odrasli, cela porodica, jer su potpuno bezbedni;
• zdravi su i efikasni, bogati glicerolom, pa neće oštetiti vašu kožu, već će je učiniti mekom i nežnom;
• sadrže etarska ulja u propisanoj koncentraciji tako da deluju blagotvorno i relaksirajuće na organizam;
• prisustvo kaolin gline u njima poboljšava čišćenje blagim piling efektom, bez iritacije;
• biorazgradivi su, ekološki prihvatljivi i ne zagađuju prirodu;
• zato što vaše zdravlje i životna sredina treba da su vam prioritet.

Ne oklevajte i obradujte svoju kožu nekim od sapuna iz našeg asortimana. Bojama našarana polja, talasi mora, budjenje proleća, poljupci u vatrometu boja… na sve to vas mogu podsetiti kada ih vidite. Osvojiće vas egzotičnim i neodoljivim mirisima. Biće savršeni za poklon dragim osobama. Zaplovite u njihovoj neodoljivoj peni u neke samo vama željene dimenzije.

Do nekog sledećeg putovanja kroz vreme, srdačan pozdrav iz sapundžijske Matrinine galaksije!