☏ 063.84.21.280 ☏ 063.872.00.51  info@matrinacosmetics.com

Dugo čekani vikend. Imate zakazan izlazak sa dečkom ili devojkom svojih snova, možda odlazak u pozorište, na koncert svog omiljenog benda, utakmicu …

I onda vidite njih!

Na sredini obraza, čela, nosa, brade…

Pa da li je moguće? Kao da su čekale celu nedelju da pokažu svoj pun potencijal za vikend. Bubuljice…
Nije prijatno videti ih. Iako su tinejdžeri najviše skloni njihovoj pojavi, mogu se javiti i kod beba, male dece, odraslih, pa čak i starijih. Način ishrane, stres, hormoni, pušenje, određeni lekovi, neadekvatna nega, sve to mogu biti okidači za pojavu bubuljica.

Šta su zapravo bubuljice i kako nastaju?

Bubuljice predstavljaju zapaljensko oboljenje kože nastalo nepravilnim radom lojnih žlezda i začepljanjem folikula. Folikul je mesto u koži u kome se nalaze koren dlake i lojne žlezde koje kroz pore luče sebum, odnosno masnoću koja štiti kožu i kosu. Kad je produkcija sebuma pojačana, višak se nakuplja u folikulima i, zajedno sa mrtvim ćelijama kože koje se ne odbacuju u dovoljnoj meri, dovodi do začepljenja folikula, zatvaranja pora i pojave mitisera. Ako dođe i do infekcije bakterijama, čemu svakako doprinosi nagomilan sebum u folikulima, javlja se dodatno zapaljenje i pojava bubuljica i akni.

Kako rešiti ovaj problem?

Ukoliko je problem ozbiljniji, treba otići na pregled kod dermatologa koji će propisatii prilagođenu terapiju, u skladu sa godinama, polom pacijenta, tipom kože, rasprostranjenošću bubuljica…. Ako su bubuljice manje izražene, tada su za njih dovoljne blaže terapijske procedure. Jednu takvu proceduru, odnosno tretman koji se pokazao veoma uspešnim, preporučuje i Matrina Cosmetics.

On se sastoji iz 3 važna koraka:

1. 👉 ČIŠĆENJE LICA “DETOX sapunom” sa veoma efikasnim aktivnim komponentama (aktivni ugalj, cink-oksid, kaolin glina) i pažljivo odabranom kombinacijom etarskih ulja. Sapun smanjuje višak sebuma i odmašćuje kožu, otklanja mrtve ćelije i dubinski čiste pore. Redovnom upotrebom smanjuju se postojeće bubuljice i akne i sprečava se nastanak novih.

* Lice u početku treba prati sapunicom ujutru i uveče (ne utrljavati sapun direktno na lice), a kako se koža bude smirivala, čišćenje izvoditi samo uveče. Kako biste pojačali efekat zasušivanja bubuljica možete penu sapuna naneti na kritična mesta i ostaviti 5 minuta. Nakon toga se lice ispira čistom vodom.

2. 👉 TONIRANJE I INTENZIVNA HIDRATACIJA LICA “Prirodnim tonikom” na bazi hidrolata samoniklih lekovitih biljaka Zlatibora, obogaćen ekstraktom kore vrbe i aloe vere. Lice sklono bubuljicama i aknama je izrazito osetljivo i zato mu je, nakon čišćenja, potrebna nežna i delotvorna nega.
Hidrolati lekovitih biljaka su veoma blagi, a pružaju intenzivnu hidrataciju i svojim terapeutskim efektom smanjuju perutanje, crvenilo i upalne procese. Ekstrakt kore vrbe se ponaša kao hemijski piling i doprinosi smanjivanju i nastanku novih bubuljica i akni. Aloe vere ekstrakt svojim raznovrsnim aktivnim sastojcima podstiče epitelizaciju oštećenog tkiva, ublažava iritacije i čuva vlažnost kože. Upotrebom prirodnog tonika dolazi do balansiranja pH vrednosti što je osnova za normalno funkcionisanje ćelija kože lica i njihovu regeneraciju.

* Tonik nanositi na lice ujutru i uveče, nakon čišćenja. Ostaviti da koža dobro upije.

3. 👉 TRETMAN ZDE PASTOM koja ima antibakterijsko, antigljivično i antivirusno dejstvo dovodi do zasušivanja akni i bubuljica, ubrzava proces zarastanja rana, kao i smirivanja upalnih procesa, crvenila,
iritacije i svraba.

* ZDE pasta se nanosi uveče, nakon čišćenja i toniranja, na ciljana mesta (tamo gde su bubuljice i akne) dobro se utrlja i ostavi preko noći da deluje.

Redovnom i pravilnom upotrebom našeg seta prva poboljšanja su vidljiva veoma brzo, ali za dugoročno rešenje preporučena dužina trajanja tretmana je najmanje dva meseca, u zavisnosti od stanja kože.
Matrina set protiv akni i bubuljica učiniće da vaše lice zablista u svakoj prilici! Veliki broj naših zadovoljnih korisnika tome svedoči. Budite i Vi jedan od njih!