PRIRODNI TONIK
za problematičnu kožu

(1 recenzija korisnika)

Za kožu sklonu bubuljicama i aknama

Visokokvalitetan tonik na bazi hidrolata lekovitih biljaka

Majčina dušica, kleka, žalfija, kantarion, menta

Bez alkohola

 

Količina: 100 ml

1.100,00 RSD

Nema na zalihama

Prirodni tonik jedinstvene formulacije, sa hidrolatima samoniklih lekovitih biljaka Zlatibora – matičnjaka, kantariona, smilja i hajdučke trave. Upravo ovaj tonik treba uvrstiti u svakodnevnu rutinu nege lica kako biste obezbedili svojoj koži blistav i zdrav izgled. Njegova uloga je višestruka, a benefiti nezamenljivi. Koristi se nakon čišćenja lica. Najpre će otkloniti sve zaostale tragove šminke i sredstava za skidanje šminke kao i vodeni kamenac nakon umivanja. Kada na besprekorno čisto lice nanesete bilo koji drugi preparat (serum, kremu) on će bolje upijati, prodirati u dublje slojeve kože i efikasnije delovati kada je na njega prethodno nanet tonik.
Druga, podjednako važna uloga prirodnog tonika jeste i balansiranje pH vrednosti kože, hidratacija i toniranje. Osvežava kožu lica i ispoljava blag terapeutski efekat, pa se može koristiti i kao obloga na problematičnim mestima.

U staklenoj je ambalaži sa pumpicom koja sprečva kontaminaciju proizvoda i omogućava racionalno korišćenje tonika.

Najbolji efekat se postiže upotrebom tonika i DETOX sapuna.

• intenzivna hidratacija, toniranje i balansiranje pH vrednosti lica;
• saniranje postojećih akni i bubuljica i sprečavanje nastanka novih;
• smanjenje produkcije sebuma i sužavanje pora;
• smirivanje upalnih procesa;
• podsticanje epitelizacije (zarastanje ranica od akni i bubuljica);
• sprečavanje isušivanja i perutanja lica;
• ublažavanje crvenila i iritacije;
• antiseptičko dejstvo;
• ispoljava i blago dejstvo hemijskog pilinga.

Zbog svoj blagog delovanja ne postoje ograničenja kod upotrebe tonika. Najbolje je koristiti ga ujutru i uveče na čisto lice. Na blaznicu ili vatu sipati tonik i natapkati na lice, ostaviti da koža upije.

Tonik najvećim delom sadrži hidrolate samoniklih lekovitih biljaka Zlatibora.
Matrina hidrolati se dobijaju destilacijom vodenom parom. Količina hidrolata koja se dobija iz 1kg biljnog materijala je u opsegu 0,5-4kg, što ih svrstava u jako kvalitetne, visokokoncentrovane i terapijski efikasne. Nakon destilacije hidrolati se odmah sterilišu dvostrukom filtracijom. Na taj način se uklanjanju sve bakterije i spore, čime se sprečava njihova kontaminacija. Bistri su, stabilni i ne iritiraju kožu. Ne sadrže konzervans.

Hidrolati koji se nalaze u ovom toniku su ciljno odabrani i svaki od njih ima posebnu ulogu i dejstvo:

Hidrolat majčine dušice (Thymus Serpyllum) ima jako antiseptično dejstvo, smiruje upalne procese i sprečava razvoj bakterija.  Jedan je od najefikasnijih hidrolata u saniranju akni i bubuljica. U odnosu na benzoil-peroksid, koji je čest sastojak komercijalnih proizvoda,  ne suši i ne iritira kožu.

Hidrolat kleke (Juniperus communis L.) kontroliše lučenje sebuma i sužava pore. Sanira kožne infekcije i ima blago regenarativno dejstvo na oštećenu kožu. Vrši detoksikaciju kože. Veoma je efikasan u saniranju akni i bubuljica.

Hidrolat žalfije (Salvia officinalis) ima jako antiseptično i adstrigentno dejstvo, sužava pore i vrši detokiskaciju. Reguliše lučenje sebuma. Idealan je za negu i hidrataciju masne i upaljene kože, sklone aknama. Umiruje i hladi.

Hidrolat nane (Mentha piperita) hladi, osvežava i umiruje kožu. Ne iritira je. Antibakterijsko dejstvo čini ga efikasnim u saniranju akni i bubuljica. Sadrži snažne antioksidanse koji sprečavaju oštećenja kože nastala dejstvom slobodnih radikala. Specifičnog prijatnog mirisa.

Hidrolat kanatriona (Hypericum perforatum) ima jako protivupalno i regenerativno dejstvo. Smanjuje oksidativni stres, smiruje crvenilo, nadraženu kožu nakon sunčanja. Odličan za revitalizaciju kože.  Za razliku od macerata kantariona, nije fototoksičan. Prijatnog mirisa.

Obogaćen je ekstraktima:
• kore vrbe koji je prirodna zamena za salicilnu kiselinu, deluje kao hemijski piling, blago čisti kožu, tonira i hidrira, ima antiseptično i antiinflamatorno dejstvo;
• aloe vere koji ima izrazito vlažeći efekat na kožu, podstiče epitelizaciju oštećenog tkiva i umiruje upalne procese.

Broj recenzija (1)

  1. Melanijina mama

    Kupila sam ćerki jer je krenuo pubertet sa mnogo bubuljica i mitisera. Uz konsultaciju sa divnom Matrina Cosmetics dobila sam preporuku za tonik, sapun i zde kremu uz objašnjenje korišćenja. Upalnih procesa, crvenila na nosu i T zoni uopšteno više nema. Ne preterujemo sa korišćenjem već onako kako nam je rečeno po preporuci. Zaista hvala za ovako divne proizvode.

Napišite recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *