☏ 063.84.21.280 ☏ 063.872.00.51  info@matrinacosmetics.com

SEME LUFE

250,00 RSD

NARUČITE ČETIRI I PETU DOBIJETE BESPLATNO!

Iz ličnog uzgoja

Za sve ljubitelje baštovanstva i egzotičnih biljaka

Mogućnost slanja običnom poštom pri uplati direktno na račun

 

Pakovanje: 15 semenki

(1 recenzija korisnika)

Opis

Lufa (Luffa Cylindrica) spada u red tropskih i suptropskih loza iz porodice tikvi. Jednogodišnja je, zeljasta biljka. Za sve ljubitelje baštovanstva i egzotike, ova jedinstvena biljka je pun pogodak. Seme lufe je najbolje posaditi u male saksije u rano proleće, a kada prođu mrazevi sadnice presaditi u vrt. Dok su plodovi mladi potpuno su jestivi, možeti ih spremati kao bilo koju tikvicu. Prezreli plodovi nisu jestivi i koriste se kao prirodni, ekološki sunđeri, odlični za održavanje lične higijene (kupanje, piling), kao i održavanje higijene doma (ribanje sanitarija, pranje posuđa…). U potpunosti mogu zameniti industrijske sunđere.

Delovanje

Više o lufi možete pročitati ovde.

Način upotrebe

Seme lufe posaditi u male saksije. Sadnice stare do mesec dana presaditi u vrt kada se ustale temperature i prođu mrazevi (kraj aprila, početak maja). Pogoduju joj rastresita, topla i osunčana tla, bogata hranljivim sastojcima. Zahteva često zalivanje. Preporučeno minimalno rastojanje između biljaka je 50 cm, a idealno 100 -120 cm. Lufa je biljka puzavica, pa joj je neophodna i potpora (oslonac) na koji se može popeti. U slučaju da je želite koristiti u kulinarstvu, berite mlade plodove. Ukoliko želite gajiti prirodni sunđer, plodove brati kada se osuše na vreži.

Sastav

Luffa cylindrica

Broj recenzija (1)

  1. Julija

    Ja sam oduševljena saradnjom, danas poruceno sutradan je stiglo, u kompletu sa računom i vizit kartom. SVE PREPORUKE! DIVNI STE!

Napišite recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možda Vam se svidi i...