☏ 063.84.21.280 ☏ 063.872.00.51  info@matrinacosmetics.com

Znate onaj osećaj kada obučete komad garderobe u svojoj omiljenoj boji, nanesete lep karmin, istaknete oči atraktivnim nijansama… Izađete napolje i rasterate sve oblake, unesete vedrinu i ulepšate dan svakoj osobi koju sretnete… Bojama… Jer boje imaju moć, one su čista umetnost, strast, pokretačka snaga i nadahnuće. To će vam reći svako ko uzme četkicu u ruke i počne da povlači poteze po platnu. Ili po svom licu…

Ali… Šta raditi sa gomilom zaprljanih i zamazanih četkica? Hmmmm… Ne baš inspirativno, zar ne? Kako pranje i održavanje četkica učiniti jednostavnim i efikasnim?
Matrina cosmetics ima veoma praktično rešenje! Sapun za dubinsko pranje make up i slikarskih četkica, bilo da su one sa prirodnom ili veštačkom dlakom. Upakovan je u aluminijumsku kutijicu, uz dodatak prirodnog sunđera, lufe, koji potpomaže i pospešuje pranje. Bogata pena prodire i u najdublje delove četkice, sve do korena dlake i uklanja boju i nečistoću. Pri tome ne oštećuje nežnu površinu dlake, ona ostaje mekana, nežna, očuvana i četkice duže traju. Pošto je sapun jak baktericid, make up četkicama nije potrebna dodatna dezinfekcija, što je još jedna velika prednost. Samo je potrebno da u ovom slučaju vreme pranja četkica bude bar 20-ak sekundi.

Kako koristiti sapun? Četkice nakvasite toplom vodom i dobro protrljajte po sapunu. Isperete četkice i ponovite proces pranja sve dok se ne uklone sve nečistoće i boja sa njih. Na kraju isperite i sapun i četkice toplom vodom i ostavite da se osuše. I to je sve!
Preporuka za korišćenje: Da bi četkice duže trajale, najbolje je da ih pravilno perete i osušite nakon svake upotrebe. To je jako važno, imajući u vidu da se na make up četkicama zadržavaju, pored ostataka šminke, epitelne ćelije kože, čineći ih idealnom podlogom za razvoj bakterija koje mogu onečistiti lice, izazvati iritaciju, crvenilo i pojavu bubuljica i akni. Zato preporučujemo da ih perete nakon svake upotrebe.
Slikarske četkice, posebno one, vama omiljene, kojima najradije slikate, želite da što duže imate uz sebe. Kao najvernijeg saveznika u slikanju, onog koji ostavlja trag. Zato ih perite odmah nakon završenog slikanja, dok je boja na njima još uvek sveža, da bi sačuvale mekoću i oblik vlasi koji je jako važan za slikanje. I, naravno, da bi što duže trajale. Ako slikate akvarel tehnikom ili akrilnim bojama, samo pranje ne zahteva mnogo vremena. Dovoljno je odmah nakon završenog slikanja četkice dobro protrljati po sapunu, isprati i ponoviti postupak pranja sve dok se boja sa njih skroz ne ukloni. Ostaviti ih da se osuše.

Međutim, uljana tehnika zahteva malo više vremena i pripreme pre samog procesa pranja:
• Najpre je potrebno da nekim starim papirom skinete naslage boja sa četkica, posebno na početku metalnog držača jer se tu taloži najviše boje;
• Zatim ih potopite nekih desetak minuta u razređivač ili terpentin, u visini istoj kao dužina četkice, do metalnog dela;
• Ponovo uzmite papir i pritisnite četkicu da uklonite višak tečnosti;
• Na samom kraju dobro protrljajte četkice po sapunu, isperite i ponovite postupak pranja sve dok se poslednji tragovi boje sa njih ne uklone. Ostavite ih da se osuše.
Vaše četkice će biti savršeno čiste i spremne za neko novo slikanje!
I zato, ne zaboravite da obojite dan veselim bojama… Našminkajte se izazovno, slikajte s nadahnućem… „Budite duga u nečijem oblaku.“ A pranje četkica?! Nikada lakše, uz naš sapun za dubinsko pranje!
Vaša Matrina